Ne jemi të përkushtuar për ta bërë eksperiencën tuaj gjatë dhënies së provimit Aptis sa më të thjeshtë të jetë e mundur.

1. ZGJIDHNI NJË VENDNDODHJE TESTIMI

Filloni duke zgjedhur një vendndodhje testimi në Tiranë, Durrës ose Elbasan. 

 

Vendndodhje testimi në Tiranë

Universiteti Beder

Rruga Jordan Misja, Tiranë [Gjejeni në Google Maps]
+355 4 24 19 200 | aptis@beder.edu.al 
www.beder.edu.al

Universiteti Epoka

Rruga Tiranë-Rinas, Km 12, Tiranë [Gjejeni në Google Maps]
+355 4 22 32 086 | mfejzaj@epoka.edu.al 
www.epoka.edu.al

Universiteti Europian i Tiranës

Bulevardi Gjergj Fishta, Tiranë [Gjejeni në Google Maps]
+355 693444787 | erlis.jareci@uet.edu.al 
www.uet.edu.al

Qendra Internship 

Rruga Barrikadave, Tiranë
+355699378922 | internship2tirane@gmail.com

Universiteti Luarasi

Rruga e Elbasanit 8, Tiranë [Gjejeni nëGoogle Maps]
+355 69 24 11 073 | linda.gjoni@luarasi-univ.edu.al 
www.luarasi-univ.edu.al

Universiteti i New York-ut Tiranë

Kodra e Diellit, Tiranë [Find on Google Maps]
+ 355 4 4512345 | admissions@unyt.edu.al 
www.unyt.edu.al

Telemjekësia, Qëndra Spitalore Universitare

Rr: e Dibrës 372, Tiranë
+355 67 58 53 520 | infoexamsalbania@gmail.com

Vendndodhje testimi në Durrës

Qendra Internship

Bulevardi Dyrrah, Durrës
+355 69 91 33 882 | internshipdr@yahoo.com

Vendndodhje testimi në Elbasan

Greenwich Language Centre

Lagja “Kongresi Elbasanit”, Elbasan
+355 69 83 85 505 | glc_el@hotmail.com

 

Mund ta jepni provimin Aptis të komponentëve të të dëgjuarit dhe të lexuarit në të gjitha vendndodhjet.

Nëse dëshironi të jepni provimin Aptis të katër komponentëve (të dëgjuarit, të lexuarit, të shkruarit dhe të folurit), ju lutemi regjistrohuni në një nga qendrat në Tiranë: Universiteti Beder, Universiteti Epoka dhe Universiteti i New York-ut Tiranë. 

Të dy llojet e testit janë të përshtatshme për aplikim për master dhe doktoraturë. 

2. ZGJIDHNI NJË DATË TESTI

Datat e testit për të gjitha vendndodhjet e tesit Aptis në Shqipëri:

Tetor

E Diel | 1 Tetor 2017
E Shtunë | 7 Tetor 2017
E Shtunë | 21 Tetor 2017

 Nëntor

E Diel | 12 Nëntor 2017
E Shtunë | 18 Nëntor 2017

Dhjetor

E Shtunë | 9 Dhjetor 2017
E Diel | 17 Dhjetor 2017

 

3. REGJISTROHU PËR APTIS

Ka një numër të kufizuar vendesh për provimin Aptis. Për t'u siguruar që të zini një vend, ne ju sugjerojmë të regjistroheni sa më shpejt të jetë e mundur. Regjistrimi mbyllet tre ditë para datë së provimit. 

Para se të regjistroheni për Aptis, kontaktoni vendndodhjet e testimit direkt për të parë disponueshmërinë në datën që ju preferoni. Më pas, përgatitni dokumentat e regjistrimit dhe dorëzojini në vendndodhjet e testit.  

Dokumentat e regjistrimit për provimin Aptis:

  • forma e regjistrimit 
  • kopje e mjetit të identifikimit –  duhet të jetë i njëjti mjet identifikimi si dokumenti që merrni ditën e provimit.
  • mandat pagesa e bankës 

Nëse dokumentat i dërgoni nëpërmjet email-it në vendndodhjet ku jepet provimi Aptis, ju lutem skanojini dokumentat e mësipërme. 

4. PAGESA

Çmimi i provimit Aptis është 55 Euro. Nëse paguani nëpërmjet transfertës bankare, ju jeni përgjegjës për pagesës e transfertës bankare. 

Intesa San Paolo Bank
Emri i llogarisë: BRITISH COUNCIL
Numri i llogarisë: EUR – 30545235301
Kodi IBAN: AL 59208111010000030545235301

5. REZULTATI

Ju do ta keni rezultatin e provimit tuaj pas 5 ditë pune nga kryerja e testit. Mund ta tërhiqni çertifikatën në vendndodhjen e testit.