Triumfi mbi shurdhimin

 

Viti i publikimit :  1946
Drejtori : Jack Ellitt
Kompania e prodhimit :  DATA Films
Producient: Donald Alexander
Kinematograf :  Wolfgang Suschitzky
Kohëzgjatja :  19 minuta e 57 sec

Përshkrimi origjinal 

 Deri kohët e fundit fëmijët e shurdhër ishin gjithashtu memec , sepse ata nuk mund të dëgjonin ndonjë zë për ta imituar . Tani ata dërgohen në shkollë speciale falas ku mësohen të flasin dhe të përdorin dëgjimin që ata mund të kenë . Aug- realizohet me pajisjet e dëgjimit . Ky trajtim është zëvendësuar gisht- gjuhën . Ajo inkurajon personat që vuajn për të komunikuar në mënyreë që të shoqërohen më lirshëm me të tjerët, dhe fëmijët të rriten sa më normalisht të jetë e mundur .