Gratë në kohë lufte

Një vështrim optimist i kontributit të grave britanike për përpjekjet e tyre gjatë luftës në të dy aspektet, atë ushtarake dhe atë civile, gjithashtu duke shfaqur dhe një fjalim nga Mbretëresha Elizabeth ( Nëna Mbretëreshë )

 Viti i publikimt  1940
Kompania e prodhimit  British Movietone News
Kohëzgjatja  09 minuta e 24 secs

Përshkrim origjinal 

Një pjesë e luajtur nga Gratë në mbështetjen e Ceshtjes Kombëtare.

"Kudo për-ditë gratë në uniformë janë të angazhuar për të bërë punë e për të lehtësuar burrat në vendet e rrezikut . Në shumë shërbime ndihmëse në teren janë si shoferë , shef guzhine apo dhe punëtorë zyre. Grupime e tjera kryejnë detyra të ngjashme në marinë dhe pranë forcave ajrore . Shumica e grave vullnetarët janë të punësuar në mbrojtje civile , azile pleqsh , ARP , bigadat e zjarrit, punë në restorant  gjithashtu dhe duke ndihmuar me evakuimin e fëmijëve nga zonat e rrezikut. Interesi i madh në punën e grave treguar nga Madhëria e saj Mbretëresha ka qenë një burim frymëzimi për të gjithë."