©

Photocredit: Shamil Tanna

14 Qershor, 17.00 | Muzeu historik i BIH | SARAJEVË

Brian Eno është një emër jashtëzakonisht i rëndësishëm për skenën e muzikës botërore. Edhe pse në publikun e gjerë është i njohur për albumet dhe bashkëpunimet e tij, njëjtë janë të shumta dhe të rëndësishme veprat e tij të artit  në të cilat hulumton  marrëdhëniet në mes të teknologjisë dhe artit dhe marrëdhëniet ndërmjet aspekteve vizuale dhe audio. Ligjeratat e tij janë të njohura si interesante jo vetëm për shkak të elokuencës së tij, por edhe për shkak të lehtësisë me të cilën artikulon disa nga temat më komplekse në art dhe kulturë në mënyrë të thjeshtë dhe të kuptueshme. Çdo ligjeratë e Brian Enos karakterizohet modeste dhe e qasshme, mirëpo mbrapa një ligjëruesi sharmant qëndron një mendimtar serioz i cili i vë në dyshim disa aspekte të artit të cilat shumë të tjerë i janë shmangur. Ligjeratat e tij janë si një aventurë emocionuese në botën e njohurive dhe depërtim i mistereve më të mëdha të artit, por edhe shoqërisë dhe kohës në të cilën jetojmë, prandaj bashkohuni me ne me 14 qershor, në orën 17.00 në Muzeun Historik të Bosnjes dhe Herzegovinës në Sarajevë, në ligjeratën e parë  nga Brian Eno në rajon.

Ligjerata e Brian Enos është falas dhe e hapur për publikun, me regjistrim të nevojshëm. Ligjerata e artistit do të mbahet në anglisht.

Hidhni një sy disave nga ligjeratat e mëparshme të Brian Enos të mbajtura në mbarë botën: