E DIELË 19 SHKURT

17.00 | KINEMA IMPERIAL, TIRANË

Vendi: UK, 2016
Kohëzgjatja: 90 min
Regjisori: Peter Middleton, James Spinney
Zhanri: dokumentar, dramë

Frika e humbjes së shikimit është kapur në mënyrë perfekte në një dokudramë rreth jetës së autorit dhe akademikut John Hull.

– The Guardian

Në 1983, pas shumë dekadash të një shkatërrimi të vazhdueshëm, shkrimtari dhe teologu John Hull, bëhet totalisht i verbër. Për ta ndihmuar atë në trazirën e jetës së tij, ai filloi dokumentimin e eksperiencës së tij në kaseta audioje. Pas daljes fitues në çmimet Emmy me metrazh të shkurtër, ky film përqas një formë dukumentari. Aktorët flasin nën zërin e familjes së tyre, me bazën e regjitrimeve audio të John-it brenda kinematografisë mahnitëse dhe formatit të veçantë të zërit. Rezultati është një histori dhimbjeje poetike dhe private, rilindje dhe transformimi, duke dokumentuar udhëtimin e jashtëzakonshëm të John-it në 'një botë përtej shikimit'.

Shpërndani në rrjetet sociale