'Adhurimi i boksierëve në kafaz' është tapiceria e parë. Në qendër është Timi, një fëmijë në krahët e nënës së tij, si një interpretim modern i skenës së Shën Mërisë dhe foshnjës nga ikonografia e krishterë. Skena është e vendosur në dhomën e ndenjes së stërgjyshes së Timit, e dekoruar me orendi, mobilje dhe letër muri të modës së vjetër. Timi përpiqet të tërheqë vëmendjen e nënës së tij, duke u zgjatur drejt telefonit. Duket sikur ajo është veshur për një natë jashtë dhe katër mikeshat në të djathtë janë duke e pritur.

Dy individë të arteve marciale, 'boksierët në kafaz', gjunjëzohen para Timit dhe nënës së tij dhe i dhurojnë foshnjes ikona identiteti: një bluzë futbolli dhe një llambë minatori. Sërish, si jehonë e stilit të pikturës së hershme të krishterë, Timi shfaqet për herë të dytë në moshën 4 vjeç, duke qëndruar në shkallë.

Kjo skenë i jep dritë Adhurimit të Barinjve, një tjetër pikturë e shekullit 15, nga artisti i Rilindjes nga veriu i Italisë Andrea Mantegna.

Shpërndani në rrjetet sociale