Date
E Mërkurë 24 Qershor 2020 -
18:00 to 19:30
Mbrapa në fillim
Online event

Në këtë sesion shkruesi/ rexhisori Jon McKellan hynë në disa nga skenat kryesore të lojës së tij ‘Observation’ fituese të çmimit BAFTA si loja më e mirë Britanike, do të bisedoj për origjinën, konceptin dhe produksionin. Secila skenë flet për aspekte të ndryshme të ndërtimit të lojës, nga procesi i shkrimit, performancës, disenjit teknik, deri te rafinimi, me kohë për pyetje e përgjigjje. Ky sesion është për të gjithë ata që janë të interesuar në ‘high-polish’ produksion të lojërave indie, dhe disenjim narrativ eksperimental.

njohuni me folËsin e playuk, JON MCKELLAN 

Jon është themeluesi dhe drejtori kreativ i studios së video lojërave ‘No Code’ nga Gllasgou. Themeluar me 2015- pas shumë viteve në studio të video lojërave AAA me titujt si Alien: Isolation dhe Red Dead Redemption 2 – No Code filloj si ekipë prej dy personave, nga Jon dhe shoku i mirë i tij e bashkëthemeluesi Omar Khan, dhe tani është një ekipë e fortë me 14 vetë, dhe 3 video lojëra të publikuara, fituese të disa çmimeve përfshirë BAFTA për lojën më të mirë Britanike titulluar ‘Observation’. Emëruar si BAFTA Breakthrough Brit në 2016, Jon ka punuar me ekipën e tij për të sjellur disa nga lojërat narrative më të shitura dhe të përfolura, ato çmohen për atmosferat e realizuara mirë, shkrim e performancë mbreslënëse, dhe lojë inovative e emocionuese. Në 2020, ekipi po zgjerohet tutje, duke u pregatitur për projektin më të madh e jashtëzakonshëm deri tani.

Shpërndani në rrjetet sociale