Family Coding webinar

Si pjesë e programit tonë “Shkollat e Shekullit 21”, Këshilli Britanik ka organizuar një seri uebinaresh, të cilët synojnë të ndihmojnë mësuesit dhe prindërit të lidhen me kolegë nga Shqipëria dhe Kosova, dhe të ndajnë përvojën e tyre. 

Më 22 Qershor 2020, Këshilli Britanik zhvilloi seancën e dytë live (drejtpërdrejt) me temën: "Kodimi në familje".

Si mësues, shpesh dëgjojmë për rëndësinë e kodimit si proces i përdorshëm dhe i qasshëm, përmes programeve të kodimit për nxënësit tanë. Sidoqoftë, ato që dëgjojmë më pak, janë teknikat për procesin e kodimit për mësimin e këtyre aftësive, ku nxënësit mund t'i zbatojnë ato jo vetëm në klasë por edhe në shtëpi - veçanërisht tani që shkollat ​​detyrohen të japin udhëzime virtuale gjatë pandemisë COVID-19.  

  1. Cilat janë përfitimet e nxënësve apo fëmijeve tanë gjatë përdormit të Kodimit në familje?
  2. Në çfarë kushtesh mund të përfshihen prindërit e nxënësve tanë në procesin e kodimit?
  3. A kanë mjete këta prindër për të mbështetur fëmijët e tyre në kushte shtëpie?

Në seancën e datës 22 Qershor, panelistet tona i janë përgjigjur këtyre dhe shumë pyetjeve të tjera të drejtuara nga pjesëmarrësit.

Bashkohuni me ne në seancat e rradhës.

SHIHNI MË POSHTË UEBINARIN E REGJISTRUAR, MËSONI MË SHUMË RRETH FOLËSEVE DHE SHIHNI MATERIALET SHTESË

Moderatorja Majlinda Mazelliu

Moderatorja Majlinda Mazelliu - Koordinatore Kombëtare për Kosovën për Projektin 'Shkollat e Shekullit 21', British Council Kosovë. Majlinda është përgjegjëse për menaxhimin e të gjitha hapave të zbatimit të Projektit 'Shkollat ​​e Shekullit 21' në Kosovë.

Msc. Aida Lumshi

Msc. Aida Lumshi - është një nga trajneret e para të validuara e British Council në 2017 , Drejtore pranë shkollës  9-vjeçare " Jeronim De Rada " Elbasan, një nga Ambasadoret e platformës Digjitale eTwinning në Shqipëri. Ajo ka dy diploma Master në Fakultetin e Shkencave të Edukimit në Fushën e Biologjisë, dhe fushën e Drejtimit dhe Menaxhimit të shkollës, trajnere në disa ajenci kombëtare dhe ndërkombëtare.

Msc Vjollca Vladi Musha

Msc Vjollca Vladi Musha - është një nga trajneret e para të validuara të British Council në 2018, ish Drejtuese e Institucioneve pranë shkollave të Tiranës. Ajo ka përfunduar Excellent Master në Fakultetin e Shkencave Sociale, trajnere e licensuar nga ASCAP dhe MASR në bashkëpunim me shumë eksperiencë.

MATERIALE SHTESË NGA UEBINARI

Këtu mund të gjeni prezantimin nga folëset tona Msc. Aida Lumshi dhe Msc Vjollca Vladi Mushi. 

Shpërndani në rrjetet sociale